maanantai 26. syyskuuta 2011

Pötkö, sydänten prinssi



Syksyllä 2009 Sanna talutti Valmennuskeskuksen pihaan hurmaavan Eestinhevosruunan, Timmy II:n. Kun edellistä hevosta oli kutsuttu Makkaraksi, oli luontaisen siirtymän mukaan seuraavasta nelikavioisesta tultava Pötkö, mikäpäs muukaan. Ja Pötköksihän se poika osoittautuikin.

Muutaman Valmennuskeskuksessa vietetyn vuoden aikana Pökä osoittautui varsin vekkuliksi kaveriksi. Ratsastaessa herra toimi lyhykäistä murrosikävaihetta lukuunottamatta mitä mainioimmin, mutta vapaa-ajallaan Houdiniksikin nimetty poika jaksoi viihdyttää itseään mitä moninaisimmilla keinoin.

Ruokaa rakastavana kaverina oli jokseenkin tyypillistä löytää Pötkö siltä puolelta aitaa, jossa syötävää oli runsaammin jäljellä, olipa sitten kyseessä kaverin tarha tai vasta istutetun uuden laidunpalan ensimmäiset haivenet. Legendaarinen ylähuuli taisi olla sähkölle immuuni, sen verran monesta raosta sen avulla on ulos luikahdettu.

Jonkinlaisen identiteettikriisin valtaamana Pöde myös toisinaan unohti olevansa nuori ruuna. Etenkin laidunkaudella isäntä halusi pitää huolta laumastaan ja tuttu hirnahdus kajahti ilmoille tammojen, ruunien, koirien, naapuritallin hevosten ja lopulta myös autojen mennessä ohi.

Valmennuskeskuksen väki muistelee Pötkön tempauksia lämmöllä. Pökä valloittaa nyt uusia sydämiä Nakkilassa ja Sannan hevostelu-uralla odottavat uudet haasteet. Kun yhden hevosauton peräluukun sulkee, voidaan toinen avata.

- Maija

Kisoissa 2011.

Murrosikä.




<3

1 kommentti:

  1. Oi, onnea pötkölle uuteen kotiin ja onnea Sannalle uusiin haasteisiin.
    Ja Maijalle pojot koskettavasta ja hyvästä blogikirjoituksesta!

    -Jannika-

    VastaaPoista