lauantai 10. syyskuuta 2011

Mölylaukat 2011

- Maija onks meil jeesusteippii? 
- Ei taida olla
- Voi paska, ei me sit voida korjata mun housui.

Rikkinäisistä housuista huolimatta Valmennuskeskus Huuhtanen pakkasi kamat kasaan ja suuntasi kohti Siippoon harjoitusrataa. Alkamassa oli vuoden (ehkä kahdenkin) odotetuin kohokohta, Tuusulan hevosystäväinseuran järjestämät Mölyravit. Mukana olivat ensimmäistä starttiaan ajaneet Oiva (7v) ja Maija (29v), astetta rutinoituneemmat kuskit Marinka ja Sonja sekä omistajapuolta edustaneet Mirva ja Eeva ja apukätenä Kata. Hevoskantaa edustivat ponit Kaija&Lissu, kylmäverilähdössä elämänsä ensimmäiseen starttiin ilmoitettu Suikun Allu (16v), uraansa aloitteleva Aatu ja 5 vuotta starttaamattomien lähdössä Mamma.

- Se mikä unohtu kyydistä, ni sitä ei ainakaan Siippoon harjoitusradan myymälästä osteta.
- Ei, mut aina voidaan käydä siinä Nykästen myymälässä.

Ennakointi auttoi ja saimme kuljetuskaluston parkkeerattua puomin viereen ja apinalauman pois kyydistä. Marinka ja Kata kävivät noutamassa Lissuponin Petrin luota muun porukan valjastaessa päivän päätähtiä valmiiksi.

Suunsoitto kilpakumppaneille alkoi luonnollisesti jo hyvissä ajoin ennen lämmitystä, olihan Valmennuskeskuksen ykköstykki mukana ja voitto kotona jo ilmoittautumisvaiheessa. 

17.30 kokoonnuttiin perinteiseen ohjastajapalaveriin, jossa kerrattiin säännöt ja muistutettiin hyvästä kilpailuhengestä. Mukana oli paljon ensikertalaisia ja jännitys oli käsin kosketeltavissa.

- Äiti saaks siel ohittaa?
-Joo Oiva, saa siel ohittaa :)
- Mä voitan ne kaikki.


Ensimmäisenä radalla edustivat Oiva Lissu-ponin kanssa ja Sonja Kaijan kanssa. Elämänsä ensimmäistä starttia ohjastanut Oiva oli yhtä hymyä startista maaliin saakka. Kaijalle Mölkkärit toimi enemmänkin viimeistelyhiittinä lauantain koitokseen Turun poniraveissa.

- Tää laukkas kaks kertaa, mut ei kerrota kenellekään.
- Tääki laukkas.



Kolmanteen lähtöön oli kerätty valtaisat suorituspaineet, olihan kyseessä Mamman ja allekirjoittaneen ensimmäinen ja viimeinen yhteinen startti. Lähtölistojen ilmestymispäivästä asti Sonjalle ja Aatulle oli tehty selväksi, että voittoa on tästä lähdöstä turha lähteä tavoittelemaan, kakkossijasta saa taistella vapaasti.

- Aika komeen lähtölaukan otti toi mun varsa tossa.
- Joo, ja siis jos tää vaan ei ois laukannu molemmilla kierroksilla tonne takakaarteeseen, ni vitsi me oltais voitettu tää lähtö. Oli niiiin lähellä.



Voiton mentyä sivu suun, siirtyivät suorituspaineet Valmennuskeskuksen ainoasta voitosta Allun ja Marinkan niskoille. 16-vuotias Suikkulainen siirtyi suoraan ratsastuskentältä ensimmäiseen montéstarttiinsa.

- Jaaha, siellä se laukkaa nyt takasuoralla.
- Joo ja kato näköjään joutuu ihan kävelylle asti ottaa että saa alas. 




- Tää on just niin tätä, ku meidän ainoa toivo on jossain *tun Ranskassa.
- Niih, onneks se tulee kohta kotiin.

Valmennuskeskus Huuhtanen haluaa kiittää lämpimästi Tuusulan Hevosystäväinseuraa mahtavasta perjantai-illasta. Kiitos kaikille vapaaehtoisille työmyyrille, yleisölle ja tietysti paikalla olleille hevosille taustajoukkoineen. Tavataan taas vuoden kuluttua!

- Maija


Valokuvia (vaikkakin Valmennuskeskuspainotteisia) vapaasti kuvauskohteiden ja hevosten taustajoukkojen kopiotavissa löytyy Facebookista.

1 kommentti:

  1. Ihan mieletöntä Maija! :) Sait hymyn huulille ja tipan linssiin Ranskan matkaajalle, jota niin ikään oli kertomuksessa muistettu.

    Terveisiä vaan +35 c helteestä Smirnoff Ice lasin ääreltä ;)

    Kohta nähdään!

    VastaaPoista