keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Kesäloma ja kärpäset

Valmennuskeskus on vihdoin siirtynyt kesäloma-aikaan. Opiskelijat ovat siinä fiiliksessä jo kuukauden päivät ehtineet olemaankin, mutta Eeva aloitti omansa pari päivää sitten ja allekirjoittanut tänään. Marinkalle taas parhaat fiilikset lomaan liittyen osuvat tunnetusti loman päättymiseen, etenkin nyt, kun kyseessä oli pakollinen sairasloma. Tokihan sitä aikaa voisi viettää sukulaisten kanssa, mökkeilemällä tai vaikka matkustelemalla, mutta miksi mennä merta edemmäs kalaan? Parhaat kelit, puuhat ja seura odottaa aina Valmennuskeskuksen pihassa.

Lisää kesäkuulumisia päivittyykin nyt varmasti blogiin vähän ahkerammin, mutta ennen sitä videopätkä arkistojen kätköistä, kun Marinka piti (omasta mielestään) hauskan ridatunnin meille Hartsan kanssa:



- Maija

maanantai 20. kesäkuuta 2011

Pökä toi voiton kotiin

Pökä ja voittopokaali.
Eilen päästiin kuin päästiinkin Valmennuskeskuksessa syömään voittokakkua, sillä Pötkö toi lauantaina komean ykkössijan kotiin Suomen Eestinhevosyhdistys ry:n järjestämästä Eestinhevosnäyttelystä ruunien kategoriasta. Lopulliset pisteet ja arvioinnit saadaan lisättyä blogiin vasta jälkijunassa papereiden saapuessa postissa, mutta paikan päällä Pötköä kehuttiin komeaksi ja hyväkäytöksiseksi nuoreksi mieheksi.

Yhtä onnekas reissu ei lauantaina ollut Kouvolassa Vallun kerättyä saldokseen kolmen kirjaimen yhdistelmän uransa ensimmäisessä V75-lähdössä. Mutta meillä ei Valmennuskeskuksessa ole tapana moisista masentua, ei muuta kuin uutta putkeen vaan!

Onnellinen omistaja.

Daim-kakku kelpasi.
Urhea sadesään mopoilija.

- Maija

torstai 16. kesäkuuta 2011

Valmennuskeskus vauhdissa

Johan on taas ehtinyt Valmennuskeskuksessa tapahtua tällä viikolla. Viikonloppuna tuli puhelu Kouvolasta, jossa kyseltiin Vallua Kymi GP:n kolmivuotislähtöön. Ai meidän Vallu V75:ssa? Hmm... Mietitääs nyt hetki... Eiku, JOO!

Lauantaina siis kova koitos edessä ja tällaista porukkaa vastaan lähdetään tavoittelemaan 6000 euron ykköspalkintoa:

1 Jon Glide  /  Peter Lindroos 2100: 1 16,1ake 17,9ke 2 780 €
2 Enough Slim  /  Hannu-Pekka Korpi 2100: 2 16,1ake 17,2ke 4 920 €
3 Nagant XO  /  Akseli Lahtinen 2100: 3 13,8aly 17,2ke 15 072 €
4 Liquorice Pipe  /  Antti Teivainen 2100: 4 15,1ake 14,6ke 30 700 €
5 Foxtrot Volo  /  Jorma Kontio 2100: 5 13,4aly 16,5ke 13 211 €
6 Battle Of Bell  /  Mikko Niemistö 2100: 6 15,5ake 20,3ly 8 214 €
7 Falkenvied  /  Ari Moilanen 2100: 7 16,4ake 16,7ke 8 260 €
8 Dreamy Boom Boom  /  Ville Tonttila 2100: 8 17,0ake 16,7ke 4 310 €
9 Express Royal  /  Pekka Korpi 2100: 9 16,6ake 16,5ke 8 380 €
10 Bullo Citrullo  /  Markku Nieminen 2100: 10 15,3ake 18,5ke 7 757 €
11 Westcoast Spider  /  Harri Koivunen 2100: 11 15,9ake 17,5ke 7 900 €


Vallun viimeistelyt, kaverina Heikki

Allu mietti koppiin menemistä.
Vaikka jännittäminen onkin varmasti ollut hallitseva teema läpi koko viikon, on muutakin ehditty puuhastelemaan.

Lauantaina Sanna ja Pötkö kävivät Rossun ja Heikin kanssa hiekkakuopilla päästelemässä. Maanantaina oli allekirjoittaneella kauan odotettu päivä, nimittäin kävimme Hartsan kanssa (joo, Harri siitä tuli, turha taistella tuulimyllyjä vastaan) Kari Vepsän luona treenailemassa maastakäsin narutyöskentelyn perusteita. Sen verran on poika testaillut ensimmäisinä päivinään Valmennuskeskuksessa, että tämä reissu tuli juuri sopivaan hetkeen. Sormet jo syyhyää päästä treenailemaan tekniikoita myös Allun kanssa. Maanantai-illan Marinka vietti Jyväskylässä tuomarikurssilla. Kohtapuoliin Valmennuskeskuksella onkin siis ikioma ravikilpailutuomari.

Tiistaina Valmennuskeskuksessa todistettiin harvinaista herkkua, kun Sonja lähti oma-aloitteisesti ratsastamaan ja vieläpä Mammalla. Joskus vaan tekee mieli, ei sille mitään mahda ;) Muorilla olikin oikea tuplatreenipäivä, kun vielä illalla Rossu kävi käännyttämässä ratsastuskaveriaan ravimieheksi koppakärryjen kyyditsemänä. Tänään Sanna ja Mirva edustivat Valmennuskeskusta Vantaalla estekisoissa. Kotiintuomisiksi tytöillä oli upeat sijoitukset 3. ja 4. Ja Tiinakin kävi tänään todistettavasti maastoilemassa Hulkkiksella.

Ja riittää sitä puuhaa loppuviikoksikin. Huomenna Eeva pakkaa Aatun koppiin ja suuntaa Jokimaalle hiitille lasten, koiran ja pupujen kanssa (kyllä, pupujen. Pitäähän sitä nyt pupujenkin kerran kesässä hiitata). Allu, Pökä ja Mamma suuntaavat maastoon Sannan, Mirvan ja allekirjoittaneen ratsastamina. Lauantaina ryhmä rämä suuntaa Kouvolaan ja Sanna&Pökä Vihtiin Eestinhevosnäyttelyyn. Sunnuntain osalta on kalenterit jätetty vähän väljemmälle, jos vaikka voittokakkua joudutaan syömään :)

Sanna ja Pökä

Rossu ja Heikki
Mirva ja Allu

Sanna ja Pökä


- Maija

perjantai 10. kesäkuuta 2011

Pölyravit 2011

Alkuperäisen suunnitelman mukaan Siippoon harjoitusradalla oli tänään tarkoitus ajaa Tuusulan hevosystäväinseuran  järjestämät vuosittaiset Mölyravit. Samalle päivälle oli buukattu paikalle erään tässä blogissa toistaiseksi nimettömäksi jäävän elokuvan kuvaukset. Valitettavasti hevospulan vuoksi Mölyravit päätettiin siirtää loppukesään.

Show must go on, kuten alalla on tapana sanoa, joten Valmennuskeskuksen porukka pakkasi filmitähdet, Lovemakerin eli Moviemakerin eli Mamman ja Lissun hevosautoon ja suunnisti kohti Siippoota. Mamman tähtihetket koettiin kahdessa startissa, joista se voitti ensimmäisen ja sijoittui sopupelikakkoseksi toisessa lähdössä. "Penkkirahat" reissusta nosti Mamman vanha ystävä Vesa Peltomäki, joka on kärryillä tuttu näky ollut myös vuosina 2005-2006.

Ada, Oiva ja Lissu suorittivat upean loppukirin voittaen ponilähdön helpon näköisesti. Startti oli Lissuponille myös samalla kauden päätöskisa, sillä tältä reissulta Lissu siirtyi kesän viettoon Siippooseen Petrin ja Annan luokse omistajansa Antin valmennettavaksi.


- Maija

keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

HJNEOVP tuli taloon

Vertailujen ja testiratsastuskierrosten jälkeen lauantaiaamuna kyytiin tarttui 10-vuotias pv-ruuna Arei. Vallun tarhassa ensikosketuksensa Valmennuskeskus Huuhtasen maaperään saanut Harri-Hirvi eli Hartsa eli Hare eli loppujenlopuksi todennäköisesti ihan Isäntä vaan, näytti ensimmäiset esteratsutaitonsa loikatessaan metrin korkeudessa olevan portin yli kohti lähinurmikkoa päästäessämme muuta laumaa laitumelle. Tarhan vaihto ratkaisi tältä osin ongelmat. 

Kun saimme muun lauman laitumelle, päätin lähteä syöttelemään sitä HEVOSTA JONKA NIMEÄ EI OLE VIELÄ PÄÄTETTY. Pari kolme kertaa päätti poika lähteä käsistä taluttaessa ja loppuilta menikin johtajuuskeskustelua käydessä. Asia lienee nyt selvä, ainakin toistaiseksi ja HJNEOVP on pysynyt tarhassaan. Laitumelle laskeminen keskiviikkona näytti HJNEOVPin esteratsutaidot uudestaan, kun toivomaamme laumaan sulautumista ei tämän kaverin kohdalle osunut. Uusi yritys sitten nörttilaitumelle, toivottavasti HJNEOVP ystävystyy pappakerholaisten kanssa.

Muutenkin melko tapahtumarikas viikko ollut Valmennuskeskuksessa. Pelkästään tänään on ehditty Sannan kanssa käydä kolmessa hevostarvikeliikkeessä etsimässä sopivia suojia, noudettu ja palautettu Petrille kolme testattavaa satulaa, pyydystetty tarhasta karannut oripoika Vesa (jonkinsortin adrenaliinimomenttia tarjoili herra, kun kummassakin suunnassa on lauma tammoja laiduntamassa), Mirva ratsasti Allun, Rossu ratsasti HJNEOVPin ja Sanna piti allekirjoittaneelle ratsastustuntia Pökällä ilman satulaa. Marinka, Sonja ja Ada ovat edustaneet Vermossa Vallun ja Kaija-ponin kanssa, Heikki oli saanut reiän takajalkaansa ja..... Ja Eeva on ollut aivan älyttömän pitkän päivän töissä.

Huomenna edessä on maastoreissu kokoonpanolla Mirva&Allu, Maija&Mamma ja Sanna&Pökä. Perjantaina Valmennuskeskus Huuhtasen kuljetuskalusto suuntaa jälleen kohti Hyvinkäätä ja satulakauppaa, HJNEOVP tulee toivottavasti kotiin uuden satulan kera ja pääsen itsekin ratsureimani selkään.

RatsuReima... Reikkis.. Rema.. HEI REIMA SE ON! (lopussa A ja alussa REI ja keskellä M niin kuin Maija)

- Maija

tiistai 7. kesäkuuta 2011

JIIIHAAAA JA LAITUMELLE!!

4.6. lykättiin "kovisporukka" (Manta, Heikki, Hilma, Vallu, Julle ja Pötkö) laitumelle, voi sitä riemua!
Nörttijengi (Huli, Allu, Aatu ja Kaija) odottelevat vielä tovin tarhoissa että Putkonen tekee lainalaitumelle aidat.




















- Marinka

torstai 2. kesäkuuta 2011

Maailman paras pullaponi

Kolme vuotta sitten laitoin ht-nettiin ilmoituksen, jossa etsin Järvenpään lähiseuduilta itselleni hoitohevosta kymmenen vuoden hevostelutauon jälkeen. Tarjouksia sateli, olinhan järkevä(?) ja vastuuntuntoinen oman auton omistava aikuinen teinilauman seassa. Kiertelin katsomassa muutamia vaihtoehtoja, kunnes ajoin Valmennuskeskus Huuhtasen pihaan ja kohtasin Marinkan. Vanhaan navettaan rakennetun tallin pesupaikalla seisoi Nasu. "Onpas laiha, tänne en jää", ajattelin juuri samalla hetkellä, kun Marinka totesi ääneen "Se on liian laiha, tuli meille pari viikkoa sitten ja on nyt syöttökuurilla". Olin kotona <3

Vuoden verran Nasun kanssa puuhasteltuani sain päähänpiston vuokrata kesäksi ratsun itselleni. Jotenkin siitä ajatuksesta kahdessa vuorokaudessa kääntyi keskustelu Mammaan ja hevosen ostamiseen. Täydellinen paketti kaltaiselleni ravimiehelle - voi maastoilla, voi ajella kotona omaksi iloksi, voi käydä varsojen kanssa hiitillä, voi puuhastella ja nautiskella hevosen omistamisesta ilman stressiä. Parin vauvaloman jälkeen Mammaa ei satunnaiset taukopäivät haittaisi, jos töissä sattuisi olemaan kiireisempi ajanjakso. Rossu jatkaisi hoitamista kuten tähänkin asti ja kaikki soljuisi hevosen kanssa eteenpäin, omilla ehdoillani, omalla aikataulullani.

Mamma humputteli kotiradalla kärryjen edessä kohti auringonlaskua ja seuraavana kesänä oltiinkin jo hiittikunnossa - omaksi iloksi ja varsojen seuraksi tietenkin. Syksyllä 2010 kävin Marinkan seurana ajamassa hiittiä Siippoossa ja Vermossa. Kahden perättäisen hiittipäivän jälkeen ranteet sanoivat enimmäisen kerran ajamisesta "EI NÄIN". Talven myötä hiititkin jäi omalta osaltani vähemmälle ja palasimme satunnaiseen ajeluun kotosalla. Kortisonipiikkiä on oikeaan käteen tuupattu kuluneen vuoden aikana säännöllisen epäsäännöllisesti, välillä sujuu paremmin ja välillä huonommin. Ohjille painavan hevosen ajaminen on kuitenkin kuin köydenvetoa ja pitkin talvea ja alkukevättä olen miettinyt yhteistä jatkoamme Mamman kanssa. Tulevaisuus kentällä ei tälle yhdistelmälle ole kovin lupaavalta koskaan näyttänyt, kun itse en tiedä mitä olen tekemässä eikä hevonen ymmärrä epämääräisistä avuistani hölkäsen pöläystäkään.

Kun sitten talvella ilmoille heitettiin ajatus Mamman astuttamisesta uudelleen, innostuin heti - Mamman elämä on taas saanut merkityksen. Päätös uudesta varsasta avasi myös itselleni ovet miettimään mitä ja miten voisin hevosharrastusta Valmennuskeskuksessa jatkaa. Urani ravimiehenä on tullut tieni päähän, sen vahvisti viimeisin Siippoon reissu jokunen viikko sitten. Mölyravit olkoon viimeinen yhteinen taistomme. Nyt etsinnässä on ratsu, jonka kanssa voin jatkaa hevosten kanssa puuhastelua ilman, että tarvitsee stressata työkykyään seuraavien viikkojen osalta. Mamma on tehnyt sen, minkä lupasi - ollut maailman paras pullaponi.




- Maija