torstai 21. huhtikuuta 2011

Montako kättä tarvitaan korvaamaan yksi murtunut käsi?

Valmennuskeskuksessa eletään mielenkiintoista aikaa. Ratsastusonnettomuuden seurauksena Vastuuvalmentaja ja valmennuskeskuksen sydän, Marinka Huuhtanen, on murtuneen kätensä kanssa poissa pelistä viikkoja. "Olemme joutuneet rakentamaan kivijalan alusta" Työvuorosuunnittelija ja Projektipäällikkö Maija Hakala kommentoi tilannetta vakavana. "Kun on totuttu tietynlaiseen palvelutasoon ja asioiden tapahtumiseen 'kuin itsestään' ollaan tässä vähän kuin uuden alussa ja tilanne vaatii totuttelua meiltä kaikilta", hän jatkaa.

Logistiikkapäällikkö ja Apuvalmentaja Eeva Hakala-Rahko myöntää hänkin tilanteen haasteellisuuden. "Uudelleenjärjestelyitähän tässä on tehtävä. Meistä jokaisen on nyt venyttävä ja joustettava". Yleissiisteydestä ja varustehuollosta vastaava Palvelupäällikkö Sanna Pietikäinen katsoo kuitenkin valoisasti tulevaisuuteen. "Meillä on hyvä tiimi tässä, en usko, että ongelmia pääsee syntymään. Olemme kartoittaneet työtehtäviä, suorittaneet tarvittavat priorisoinnit ja uudelleenorganisoinnit."

Vuoropäällikkö Sonja Nurmi vahvistaa Pietikäisen ajatukset. "Kriisinhallintatiimin yhteenlasketut kädet ovat tällä valmiustasolla hieman yli 88% Vastuuvalmentajan oikeaan käteen verrattuna. Palvelulupauksemme raja on 85%, joten suhteessa siihen olemme jopa ylittäneet itsemme näinä ensimmäisinä päivinä. Kokonaista kättähän emme missään tapauksessa korvaa, sehän on ollut alusta saakka selvää" Nurmi kuvailee tilannetta. "Laatimiemme ennusteiden mukaan tilanne pysyy tällä tasolla vähintään toukokuulle asti, kunnes Ohjastaja Anna Heikkinen poistuu maasta" Palvelupäällikkö Pietikäinen jatkaa Nurmen lausetta. "Tämän jälkeen operatiivinen johtoryhmä kokoontuu tekemään päätöksiä jatkosta."

Ohjastaja Heikkinen on ymmärrettävästi harmissaan tilanteesta. "Vähän huonoon aikaanhan tämä nyt sattui, mutta eihän näille mitään mahda. Oma matkani on kuitenkin lyöty jo lukkoon - toinen kriisi ja kansakunta odottaa minua paikalle. Olisin halunnut jäädä ja antaa panokseni pidempäänkin, mutta näillä korteilla nyt mennään ja tehdään kaikki parhaamme".

Mm. maastoköpöilystä vastaava Aluepäällikkö Rosanna Lehmusto suhtautuu yllättävään tilanteeseen rauhallisesti. "Henkilökohtaista kokemusta erilaisista loukkaantumisista on sen verran, että kyllä tämän osaa ottaa jo turhia hötkyilemättä. Näkisin kuitenkin niin, että meillä on sen verran paljon monipuolista osaamista Valmennuskeskuksessa, ettei sormi ihan heti suuhun mene." Lehmusto kertaa. "Tietysti tilanne vaatii uhrautumista itse kultakin, mutta itselläni on ainakin täysi luottamus siihen, että selviämme vaikeidenkin aikojen yli. Lähestyvä laidunkausi helpottaa Vuoropäällikkö Nurmen tilannetta ja saamme uudelleensijoitettua hänen resurssejaan muihin toimintoihin saniteettitilojen siistimisestä." Lehmusto summaa tilanteen.

"Meillähän on vakituisen kriisinhallintaryhmän tukena opiskelujen ohessa tarvittaessa töihin kutsuttava sesonkiapulainen, Projektiassistentti Tiina Juntunen. Lisäksi koulutamme parhaillaan Harjoittelija Mirva Sorsilaa ottamaan vastuuta lähinnä iltavuoroista. Tavoitteenamme on perehdyttää Sorsila vakituiseksi Vuoropäälliköksi Nurmen rinnalle tulevaa syksyäkin silmällä pitäen" maalailee Projektipäällikkö Hakala tulevaisuuden näkymiä. "Ja onhan meillä ratkaisevassa roolissa päivävuorossa myös Apukäsi Ada Huuhtanen, jota ilman emme selviäisi" muistuttaa Apuvalmentaja Hakala-Rahko.

"Jokaisella pilvellä on hopeareunus" toteaa Projektipäällikkö Hakala. "Murtunutta kättä emme koskaan tule korvaamaan, mutta näissä tilanteissa nähdään juuri se, miten tiivistä ja motivoitunutta väkeä ympärillämme on. On hienoa kuulua joukkoon!"


-Maija

1 kommentti:

  1. Maija ihan huippua <3
    Pitäiskö sun ryhtyä toimittajaksi ;)

    anna-anonyymi

    VastaaPoista