torstai 31. maaliskuuta 2011

Hiljainen maastoretki

Hilma ja Heikki
Nielurisaleikkauksen ja parin viikon sairasloman jälkeen olin tänään ensimmäistä kertaa tallivermeissä "tositoimissa" Valmennuskeskuksessa. Johan sitä on muutamassa viikossa sattunut ja tapahtunut. Nasu on lähtenyt ja tilalle on tullut Marinkan paikallisravien Montétoivo Hilma, joka on muuttanut entiseen ponipihattoon Heikin kanssa. Musan jalka on tutkittu ja valitettavasti tuomiona oli 50% vaurio syvässä koukistajassa, joten poni huilailee nyt Tuitun seurana ulkotallissa.

Lissu on siirtynyt Vallun seuraneidiksi takatarhaan ja yöpymään sisälle talliin. Karsinoiden vaihto tallin sisällä ei ollut mennyt ihmisten tekemien suunnitelmien mukaan, joten lopputuloksena tallin pienin poni on toistaiseksi tallin isoimmassa karsinassa :) 

Vallu "löysin ohjin".
Vallu on käynyt nappaamassa Lappeenrannasta 5. sijan ja uuden ennätyksen ajalla 19,7 sekä Vermossa kahteen otteeseen "laukkahiitillä", joista ensimmäinen "löysin ohjin" Marinkan tutustuessa Vermon raviradan pohjaan ja toinen "tiukin ohjin" Jauholan Tapanin tehdessä päivän hauistreeninsä keskiviikon illassa.

Räkää tulee yhdeltä jos toiselta tallissa, ehkä kaikilta ennemmin tai myöhemmin. Ja karvanlähtö, se taitaa olla tällä hetkellä se tallin hevosten yleisin vaiva :)

Kellojensiirto ja aurinkoinen ilta ajoi väkeä Valmennuskeskukseen lähes tungokseksi asti. Sanna ja Marinka puuhastelivat aamutallia, kyllä, aamutallia, valmiiksi kuuden kieppeillä ja Mirva oli Allun kanssa ridailemassa. Myös Tiina tuli tallille ja lähdimme Hulkkiksen ja Mamman kanssa pienelle ja hiljaiselle maastoköpöilylenkille. Sen verran kurkku vielä kipeä, ettei allekirjoittaneesta oikein juttuseuraa ole..

Hengityssuoja.
Muutoin elämä Valmennuskeskuksessa kulkee omalla rytmillään. Kevään merkit on silloin takuuvarmasti ilmassa, kun pihasta on epätoivon vimmalla haravoitu lumiturvesäilörehu-mössöä, jota jokaisena aurinkoisena päivänä saa pienen kerroksen hiekan päältä pois.

Radan ja kentän kuivumista odotellessa..

- Maija



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti