sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Ja maalissa ykkösenä, 3, Dreamy Boom Boom


Voitto-omppu ja Sonja
24.2.2011 tehtiin Lahden Jokimaalla Valmennuskeskus Huuhtasen historiaa. Tallin ensimmäinen oma kasvatti, Dreamy Boom Boom (i. Jailhouse Joye, e. Lovemaker, ei. Zoogin) juoksi ensimmäisen starttinsa Ville Tonttilan ohjastamana ja avasi taulunsa komeasti voitolla.

Vielä viimeisessä kaarteessa joukon hännillä juosseena Vallu kiri maalisuoralla koko porukan ohi ja voitti jopa helpon näköisesti. Tulospöytäkirjaan merkittiin kokonaisajaksi 22,7, joista viimeiset 500 metriä 18,5. Juoksun pääset katsomaan tästä Tototv:n suorasta linkistä, mikäli Marinka ei ole jo kuluttanut nauhaa loppuun.




 
Kasvattaja, valmentaja ja kengittäjä juoksuvideon ääressä
Perjantaina kokoonnuttiin porukalla talliin syömään Sonjan leipomaa voittokakkua Vallun keskittyessä lähinnä ompun pureskeluun ja melassiveden juomiseen. Sankari ei käsittänyt aiheuttaneensa ympärillään olevaa hulinaa, mutta nautiskeli jokaisesta rapsutuksesta.


Tiimi
Tästä on hyvä jatkaa niin Vallun kuin pikkusiskonsa Cosmic Catin (kavereiden kesken Tuittu) valmentamista kohti tulevia startteja. Tallin tämänhetken kuumin mutsi, Mamma, jatkaa pullaponeilua entiseen tapaan Valmennuskeskus Huuhtasen nurkissa. Kuka tietää, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, nyt kuitenkin juhlimme tätä hetkeä periyttäjän jälkeläisten voittoprosentin ollessa 100.

-Maija

lauantai 19. helmikuuta 2011

Melko vilpsakkaa.

Eeva heräs just.
Aamutallipuuhissa käytiin Eevan kanssa tänä aamuna. En nyt sanoisi, että oli kylmä, ehkä vähän vilpsakkaa. Mitä nyt -28 voi sitten olla. NORMIPÄIVÄ, sanoo Valmennuskeskuksen kantava voima, M. Huuhtanen.

Pötkön uusin harrastus - tarhojen oma-aloitteinen vaihto - aiheutti jälleen pientä lisäpuuhaa aamutalliin. Mutta hei, mukavaa vaihteluahan tuo ulkoilu on paskan mätölle ja saahan siinä sitä raitista ilmaa. Aamutallin aluksi korjatut langat oli aamutallin loppuun mennessä pistetty matalaksi ja Pökä siirtyi sisälle odottamaan seuraavaa paikalle tulevaa vahtijaa ja tarhankorjaajaa.

Tänään ohjelmassa olisi vielä Jokelan reissu, Mamman pellavapurkki on ammottanut tyhjyyttään jo jokusen päivän.  Viikon mittainen talviloma starttasi tänään, joten täysin vailla suunnitelmia mennään seuraava viikko. Tallilla ollaan, jos tarkenee :) Anna on hoitanut Mamman reippailut eilen monteilemalla. Kova tavoite olisi saada muori valjaisiin ensi viikolla, saas nähdä jäätyykö sormet. Selkään en mene ennen kuin on alle -13. Siihen asti olkoon Mamma "vähän kevyellä", kuten meillä on tapana pullaponin liikutustahtia kutsua ;)

- Maija



maanantai 14. helmikuuta 2011

Oodi Sannalle, pakkasenkestävälle ponitytölle

Sanna ja mä, Mölyravit 2010
Tutustuin Sannaan muutama vuosi sitten tullessani Valmennuskeskus Huuhtaselle hevosenhoitajaksi. Sanna oli silloin ihan oikea pissis (on sisimmässään sitä vieläkin), jonka ylläpitohevonen Makkara seistä tönötti kuuliaisesti odottamassa vaikka maailman tappiin asti Sannan puuhastellessa sen ympärillä. Sittemmin kuvaan astui Pötkö - oman tiensä kulkija, poni, joka on koetellut ja palkinnut ja joka tulee varmasti jatkossakin koettelemaan ja palkitsemaan.

Se tietomäärä, joka Sannalla hevosista on, on jotain täysin käsittämätöntä. Miten paljon voi niin nuori ihminen olla perehtynyt ja lukenut varusteista, ruokinnasta, taudeista? "Nii, eiku mä luin jostain, et..." Niin alkaa joka kolmas Sannan lause. Toki kuka vaan voi lukea mitä vaan, mutta se järjetön kiinnostus perehtyä, tutkia ja muistaa, siitä olen aidosti kateellinen.

Sanna on aina tallilla. Sanna ei jätä laiskuuttaan hevosta hoitamatta eikä omaan mukavuudenhaluunsa vedoten liikuttamatta. Itsehän teen näin säännöllisesti. "Kyllä Mamma pärjää". Ja eipä sillä, pärjäähän se. Mutta enemmänkin vois tehdä kaikkea. Kun vaan ei olis niin kylmä.

Torstaina käväisin tallilla ja Sanna ratsasti Pötkön kanssa mua tiellä vastaan. Ilta oli jo pimentynyt, pakkasmittari näytti kuuttatoista ja mietin, että on se vaan kova jätkä tuo meidän Sanna. Eilen alkuillasta, mittarin kivutessa -18 asteeseen, Sanna soitti ja kysyi Mammaa lainaan maastoreissulle Annan kanssa. Miten paljon täytyy tätä harrastusta rakastaa, että vapaaehtoisesti lähtee tuonne Siperiaan hevosella, jota ei ole mikään pakko liikuttaa? Aika täysillä.

Pakkaan itseni toppahaalareihin ja avaruussaappaisiin ja soitan Sannalle. Edessä on yhteinen iltatalli Sannan hervotonta kikatusta kuunnellen. Tallilla on pikkusisko, jota mulla ei koskaan ole ollut (koska mun vanhemmat sai mut ja totes, että riski toiselle samanlaiselle on kertakaikkiaan liian suuri).

Sanna <3



- Maija

sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Hyvin treenattu on kokonaan väliinjätetty

Tehtävä 1. Valmennuskeskus Huuhtanen jätti hiihtoratsastuskisat väliin. Yhdistä oikea henkilö ja selitys:

1. Anna
2. Sanna
3. Marinka
4. Maija
5. Mirva

a) pitää lukea ruotsin ylppäreihin
b) kaamee flunssa
c) jee, jee, kyllä mä oisin menossa, ridakisoissa on kivaa jee!
d) vittu tääl on kylmä
e) sairas darra

-Maija

sunnuntai 6. helmikuuta 2011

poistetaan tämä päivä maailmankartalta.

aamu alkaa normaaliin tapaan Huuhtasella klo 6.30 aamukahvilla ja nettiselailulla, talliin klo 7.10, hevosille aamusapuskat ja tarhaus. Normi siivoushommat ja sitten Nasulle starttikenkien vaihto, kenkäkaapista löytyi sopivaa kokoa ja mallia oleva kenkä, Nasun kaviot ovat vähän omanlaisensa joten takomista riitti, puolisen tuntia siinä ährään ja nyhrään, vihdoin kenkä sopii alle ja alan naulata, kolmannen naulan kohdalla tajusin, ei saatana tää on KESÄKENKÄ! ei muutakuin uuden kengän etsintä ja äkkiä alle, piti nimittäin ehtiä ponien kanssa talvitapahtumaan anttilan koululle kun sinne oltiin talutusratsastusta luvattu, ponit autoon ja koppakärryt koukkuun ja menoksi, ajomatkaa oli ehtinyt mennä noin 100 metriä kun hevosauto vaan valuu ojaan, luulin ajaneeni tietä pitkin mutta joku olikin näppärästi aurannut tien niin että hanki oli ojan päällä, ja humps vaan, sinne uppos ford. ei muutakuin naapureiden soittokierros, onneksi on kultaisia naapureita jotka pelastavat! puoli tuntia vain myöhästyttiin, paljon oli onnellisia räkänokkia anttilan koululla, Liisa ja Ralli olivat kovin kovin reippaita lastenponeja. aikaa noin 45min siitä kun talutushommat loppuivat ja Fordin nokka kuuluisi jo olla kohti Vermoa, ihanien Sannan, Sonjan ja Eevan avustuksella saatiin auto pakettiin nopeasti ja matka kohti Vermoa, viimeistä lähtöä, ja kasirataa auton takaa. Sanna ja Sonja hoitelivat valjastushommat ja Nasun kaikki ravirutiinit, ja kuten arvata saattaa, heppa jolla huumori hukassa , kasirata ei ole se kaikkein parhain, mutta siitä on mentävä mitä annetaan. Nasu maalissa yhdeksäntenä. Ei muutakuin kamat ja heppa autoon ja kotia kohti. Kello on nyt23.02, nyt olisi hyvä hetki mennä nukkumaan ja aloittaa huomenna taas alusta.


-Marinka

lauantai 5. helmikuuta 2011

hiihtoesteratsastustreeniä.

kuvista voi päätellä että hauskaa oli. ja minisuksilla tuo on ihan helevetin vaikeaa, kaikki kunnia Sannalle ja Annalle!


-Marinka












perjantai 4. helmikuuta 2011

Kiirettä pukkaa

Kuukauden mittainen flunssa ja älyttömiä päiviä töissä = Mamma hunningolla.

No ei vaan, Rossu on käynyt reippaasti kentällä ja Anna monteilemassa. Ja lepopäiväthän ne on niitä oikeita pullaponipäiviä :) Huomenna pakataan puolet Valmennuskeskuksesta kyytiin ja lähdetään viimeistelemään hiihtoratsastuskisakunto. Itse koitos on edessä 13.2. Mutta kuvia ja tunnelmia lisää huomenissa!

- Maija

torstai 3. helmikuuta 2011

UUSI KILVAJOTAKKI!

jee, nyt se tuli, aivan mahtava takki! Kyllä nyt kelpaa päästellä kilpaa, jos Heikki ok niin 15.2. kokeillaan Teivon montéa.

Tänään mennään hamaaslääkäriin Tuitun ja Aatun kanssa, ja Ghetto Maman meinasin valjaisiin laittaa iltapäivällä.




-Marinka

keskiviikko 2. helmikuuta 2011

harjoitusraviloita.

Eilen käytiin Jokimaalla, auton kyytin pakattiin Vallu ja Tuittu, Vallu oli ilmoitettu harjoitusraveihin 1.30 vauhtiin Tonttilan Villelle, ja Tuitun oli tarkoitus käydä lukemassa mainostaulut. Tuittu käyttäytyi kuin aina olisi radalla ollut, ei pelottanut lanatraktorit eikä kuulutukset, katokseen peruutuskin onnistui moitteetta, hyvä Tuittu!
Vallu polki kolmenkympin vauhdissa oikein mallikkaasti, lopettivat lähdössä yhdeksäätoista ja Vallu oli kolmantena maalissa. kilpailu-ura aloitellaan 24.2. Jokimaalla, hurjaa.

Illalla sitten talliin saapui Ghetto Mama, ihan näpsäkän näköinen neiti! Tarhajärjestelyt muutettiin niin että Heikki ja Tuittu ovat nyt toisessa pihatossa, ja ponit toisessa, ja Mama (?) meni Tuitun karsinaan. toki Liisa käy edelleen toimittamassa seuraneidin virkaa Heikin ravireissuilla :)

-Marinka

pari Sonjan nappaamaa kuvaa eiliseltä Lahden reissulta: