maanantai 31. tammikuuta 2011

Työvoitto!

Eilen päästiin Nasun kanssa taas tositoimiin Lahdessa, mä meinasin jo valmiiksi lyötynä lähteä matkaan kun Nasu alkoi kotona jo tuttuun tapaan sen stressaamisen... Mutta mitä vielä, kiihdytyksessä Nasu laukkas häirittynä, jäi porukasta suoraan sanottuna ihan perkeleesti, otti porukan kiinni ja maalilinjan ylitti vielä kuudentena! Hyvä Nasu! tuntuu lähes voitolta tuo Nasun suoritus.. Ensi sunnuntaina jatketaan Vermossa, jos vaan eivät karsi sieltä. linkki Nasun juoksuun http://tototv.icareus.com/web/guest/archive Lahti 30.1. lähtö 2.
Heikin jouduin eiliseltä startilta jättämään pois kun kaverilta puuttui toinen takajalka. Ja loppupelissä näytti perjantaina siltä ettei sillä oo jalkoja ollenkaan, ja lihaksetkin meni kireiksi kun viulunkieli. Pari päivää kipulääkettä, liinassa pyöritystä, kääreitä, bot selkäloimea ja vapaana laitumella irroittelua ja jo paremmalta näyttää, käytetään Heikki kuitenkin tänään vielä Viikin hevossairaalassa tsekattavana jotta oltais sitten 23.2. Winter monté meetingin finaalissa hyvässä iskussa!

Tänään talliin tulee uusi heppa treeniin mulle, 2v lämminverinen tammavarsa Ghetto Mama, saas nähdä olisko meillä sitten kaksi ikäluokkatähteä??

-Marinka

keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Lomittajan merkinnät osa 2

Tehtävä suoritettu! Käytiin vielä eilen lomituksen päätteksi Teivon iltaraveissa Sannan kanssa. Hieman oli raskas ajomatka mennen tullen lähinnä siellä tampereen päässä, rättiä pukkasi taivaalta enempi kuin tarpeeksi ja kuskinpuoleinen tuulilasinpyhin laiskotteli koko matkan.
Heikki oli startissa oikein mainio (Tonttilan Ville ajoi ja kovasti kehui), toisin kuin juoksunkulku joka tällä kertaa oli kaikin puolin menestystä vastaan. Liisa tsemppaili tuttuun tapaan hevosautosta käsin.
No, nyt on lomat pidetty ja Marinka takaisin puikoissa, ja hyvä niin!
Kyllä meni tolkuttoman nopeasti tää aika.

-Eeva

perjantai 14. tammikuuta 2011

Lomittajan merkinnät, osa 1

Tässä sitä nyt ollaan jo neljättä päivää tallimestarina. Kumma kyllä kaikki on sujunut tavallisen jouhevasti ja rauhallisesti ainakin tähän asti. Eilen kävi Nykäsen Kaisa tuikkimassa rokotuksia ja kunnostamassa Vesan purukaluston. Tänään puolestaan ohjelmassa olisi hierojan visiitti Nasun ja Vallun pakeille. Että kohta olisi siis takaisin lähdettävä, pistäydyin nääs aamukahvi numero kakkosella kotona heti kakkaoopperan päättymisen jälkeen. No, huomenna onneksi on hieman vauhdikkaampi päivä tiedossa kun Heikki lähtee vermoon viimeistelyhiitille (startti teivossa tiistaina) ja Sonja tulee Ralli-ponin kanssa matkaan mukaan. Saatanpa saada vielä Sannankin mukaan apukäsipariksi sekä hampurilaisensyöntiseuraksi! (Sonja ei kuulemma saa syödä hampurilaisia..)

-Eeva

keskiviikko 12. tammikuuta 2011

moi

Hei mä opin käyttää tätä, ja aattelin, et korvaan tän menetetyn ajan sillä, et kirjotan tänne =)

Mut tänään kun Marinka perheineen on Egyptin auringon alla, ni mä meen juoksuttaa Heikin. Ja onneks Eeva pitää huolta tallista fyysisesti ja henkisesti ni hepat pysyy elossa.

Mutta eí mulla ollu mitään ihmeellistä asiaa, oon vaa niin kikseis ku tajusin tän homman korvaamattoman neiti Pietikäisen avulla. =)

- Sonja

torstai 6. tammikuuta 2011

Kilpailuoikeus noudettu Vermosta!

Vallu yllätti valmentajan sekä omistajat pinkomalla koelähdössä hienon ajan 21,6 ! Kuski Tapani Jauhola kehui että ihan juoksija taitaa varsa olla, oli vaan kovin toisohjainen, ei siis vino vaan puri kiinni oikealta, liekö sitten taas se mystinen poskipatti alkanut vaivaamaan.. täytyy käyttää suulääkärissä.
linkki koelähtövideoon: http://www.vermo.fi/vermo/fi/videot/2011/01/2011-01.php sieltä ravit 5.1.2011 ja koelähtö.

-Marinka

tiistai 4. tammikuuta 2011

Ratsastamaan vai shoppailemaan ratsastuskamaa?


Kiukuspäissäni menin lupaamaan itselleni, että tammikuussa ratsastetaan (ainakin melkein) joka päivä, edes 15 minuuttia. Ja niinpä kaikista ennakkoasetelmista huolimatta (17 astetta pakkasta, energiatasot loman jälkeen ensimmäisen puuduttavan ja pitkän työpäivän jälkeen nolla ja olin yksin tallilla) kiipesin Mamman selkään ja kävin pyörähtämässä todella pikaisesti kentällä.



Sitä ennen kuitenkin kävin Tarjoustalossa motivoimassa itseäni tulevaan palelemiseen. Mukaan tarttui Eurohunterin talvikengät  ja ratsastushanskat. Ja kyllähän ne varpaat ja sormet lämpiminä pysyi, eli taas on kaksi tai 20 tekosyytä vähemmän pakkasilla ratsasteluun. Tosin juuri säätiedotusta tutkaillessani tajusin, että ehkä nämä ei niitä kaikkein ajankohtaisimpia hankintoja ollut, sillä 10 päivän ennuste näyttää seuraaville päiville ihan reiluja plussakelejä. Vielä tänään pysytään -20 kieppeillä ja hyvä niin, koska tänään on Rossun päivä Mammailla ja itse pysyttelen peiton alla kotisohvalla ;)

sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Mainio maastoretki

Tänään iltapäivällä suoritimme myös erikoisen tavallisen maastoratsastusretken, osallistujina Maija&Manta, Eeva&Mackie ja urheina peränpitäjinä Sanna&Pötkö. Kukaan ei pudonnut (ellei ratsastusloimea lasketa) eikä kehenkään osunut. Jostain syystä kukaan ei myöskään kaatunut, vaikka tilaisuuksia oli tyrkyllä useita. Pääasiallisena tapahtumapaikkana toimi puolimatkantie sekä metsikkö kaatopaikan tuntumassa, josta sitä ruumista emme kuitenkaan etsinnöistä huolimatta löytäneet (kysykää Maijalta). Sen sijaan löysimme kuitenkin reitin takaisin.

-Eeva

Laidunirrottelua

ala Vallu, Tuittu ja Musa



Tänään oli reipasta porukkaa liikkeellä, melkein pukkasi ruuhkan puollella tallissa, onneksi sopu sijaa antaa.
Huomenna Tuittu saa kärryt elämänsä ensimmäistä kertaa perään, toivottavasti pääsen raportoimaan huomenna aiheesta!

-Marinka